Logboek 2008

Tjalktehuur
Dagtochten
Zwerftochten
Reserveren
Over Jouke
Ligplaats
Logboek 2013
Zeiltekens
Contact

 

info@tjalktehuur.nl
Tel: 036-5229070

Volg ons op Facebook

Nieuws
Zwerftochten
Nieuw grootzeil
Keuken
Walstroom
Marifoon
Nieuwe Fok
Zonnepaneel
GPS
Nu ook Dagtochten

Logboek Logboek 2012 Logboek 2011 Logboek 2010 Logboek 2009 Logboek 2008 Logboek 2007 Logboek 2006 Logboek 2005 Onderhoud

Zomervakantie 2008 (21 juli t/m 8 augustus)

Vertrek
We wachten het weekend af op beter weer en vertrekken maandags naar de boot. Dinsdagochtend varen we richting De Fluessen waar we voor anker gaan om het Skûtsjesilen te aanschouwen. Daarna kiezen we ligplaats bij de Oudegaaster brekken, waar we Willem en Coby ontmoeten. De volgende dag gaan we door naar Workum, waar die dag markt is. Aan het einde van de middag gaan we het Ijselmeer op. Op het fokje voor de wind varen we naar Hindeloopen. Het ligt hier aardig vol, na wat rondvaren kunnen we aanmeren naast een Tjalk. Hier ontmoeten we wederom Willem en Coby die een paar boxen verderop liggen. Het is een leuk plekje direct achter de dijk.

Storm op zee
Op donderdag aanvaarden we de tocht naar Terschelling. We vertrekken om 11:00 uur. Het waait niet zo erg hard en om 13:00 uur zijn we bij Kornwerderzand. We moeten één schutting wachten en varen rond 2 uur de Waddenzee op, iets na hoog water. Het is met oostenwind bezeild en zo varen we rustig verder. Op een bepaald moment valt de wind bijna weg en zetten we soms even de motor bij. Als we het wantij passeren begint de wind lekker aan te trekken. We kunnen nu lekker doorzeilen. De wind begint echter wel noordelijker te worden, dus we moeten steeds hoger aan de wind varen. Het gaat ook steeds harder waaien, de dames vinden het niet echt prettig meer. Doordat de geul niet goed bezeild meer is, besluiten we de fok te strijken. Door de golven die inmiddels aardig over het dek slaan, bezorgd dit Riekje een behoorlijk nat pak. Al motorzeilend halen we zo ondertussen wel 6 knopen, dus we schieten wel lekker op. Via de Marifoon horen we dat de havens van Terschelling en van Vlieland vol zijn. We besluiten wel door te varen, want er weten van vorig jaar dat je prima droog kunt vallen op het groene strand voor Terschelling.
Het Marifoonweerbericht geeft tevens een waarschuwing voor de zeevaart windkracht 6. Daar zijn ze lekker op tijd mee nu we al midden op zee zijn en inderdaad en inderdaad vaststellen dat we in een storm liggen.
Op een bepaald moment moeten we verder tegen de wind in draaien en zijn we genoodzaakt ook het grootzeil te streken. Met de wind tegen de stroom gaan we rollend over de zee. Door de golven over het voordek komt er iets water door het voorluik maar voor de rest houdt het schip het goed. Als we de Meep indraaien krijgen we behalve de wind nu ook de stroom tegen. Het varen wordt nu iets aangenamer maar de snelheid is er volledig uit, we halen nog 1,5 knoop. We doen ruim 2 uur over dit stukje. Uiteindelijk komen we om 20:00 uur aan bij het groene strand. Precies met laag water! We leggen de boot tegen het strand en brengen het anker uit. We moeten eerst wachten tot het water hoger wordt om verder het strand op te kunnen.

Terschelling
Vrijdags gaan we fietsen huren om het eiland te verkennen. De boot blijft alleen achter op het anker. Als we langs de haven fietsen ontmoeten we kennissen uit Akkrum en ook Ge ligt hier met de kinderen. We gaan samen met Ge, Vita en Demi naar het noordzeestrand waar we lekker gaan badderen. 's avonds eten we bij de pizzeria en ik ontmoet nog een collega die toevallig het weekend ook op Terschelling is.
De volgende dag gaan we weer fietsen en naar het strand, het is fantastisch strandweer. Omdat we pas om een uur of zeven weer op de boot kunnen eten we in het dorp bij restaurant.

Vlieland
Op zondag vertrekken we richting Vlieland. Nu het weekend bijna voorbij is zal er wel weer plek komen. Om half twaalf komen we los, we gaan via het schuitengat, waarvan de betonning wat verlegd is t.o.v. vorig jaar. We moeten om de eerste ton van de slenk om het geultje binnen te komen. Er is te weinig wind om te zeilen, dus gaan we dit stukje op de motor. Als we om 2 uur aankomen bij Vlieland krijgen de verzamelde boten net toestemming om binnen te komen. We sluiten aan in de rij en krijgen een mooi plekje aan de kade naast een lemsteraak. Ge is net voor ons aangekomen en ligt aan de overkant. In de haven gaan de kinderen met het kruisnet op jacht. Krabbetjes en zeenaalden zijn er vol op.
Op maandag huren we fietsen. De fietsverhuur zit naast de haven. We maken een flinke tocht door de duinen om vervolgens lekker naar het strand te gaan. Een heerlijke dag. 's avonds krijgen we verse makreel die die dag gevangen zijn door een buurman verderop. Ook op dinsdag gaan we fietsen maar plotseling doemt er een zware bui op. We schuilen bij een camping waar we een spelletje kaarten kopen in de kantine om ons te vermaken. Later op de middag kunnen we nog wel even naar het strand, maar het is wel wat frisser geworden.

Het Wad
Woensdags vertrekken we weer. We gaan richting Ameland, maar willen eerst een nacht op het Wantij overnachten. Vanwege de oostenwind kunnen we niet zeilen. We vertrekken met laagwater. Aan het einde van de Meep gaan we eerst aanleggen bij een plaat, om te wachten tot het water hoog genoeg is. Een uur later varen we verder door de geul. Bij het wantij aangekomen, varen we richting de Boschplaat. Omdat het nog maar halftij is, komen we niet zo ver. 's avonds laat als het hoogtij is, brengen we het schip nog wat dichter naar de kant. Riekje wil 's nachts nog Wad wandelen, maar dat valt toch tegen. We liggen nog steeds te diep en om 3:00 uur 's nachts is er ook weinig zicht. De voorspelling voor vrijdag is dat het weer omslaat, buiig en westenwind. We twijfelen of we nog wel door zullen varen naar Ameland. Na een telefoontje van mijn vader die vertelt dat het niet zo goed gaat met mijn moeder, besluiten we terug te keren naar Harlingen. Omdat het inmiddels al hoogwater is geweest, zal het waarschijnlijk niet lukken in één keer door te varen, maar we gaan gewoon op pad en zien wel waar het schip strand. We steken een beetje schuin over richting het Wierummerwad. Op een bepaald moment gaan we over een ondiepte waar het zwaard volledig omhoog komt. Omdat we zeilen met oostenwind gaan we een beetje schuin waardoor we vrijwel geen diepgang hebben en gewoon door kunnen varen. Bij het Wieringer wad aangekomen is het water inmiddels zo ver gezakt dat we vastlopen. Hier liggen nog 2 boten die hetzelfde is overkomen. Ankertje uit dan maar en wachten op hoog water. Het is heerlijk weer en we genieten met volle teugen van deze prachtige ervaring. We wandelen wat over wad, pootjebaden in een plas en gaan pieren steken. Hierbij steken we ook een baby amulet schelp uit het zand. Uit het schelpje komt een klein weekdiertje naar buiten die driftig zijn omgeving verkent. Als we hem weer in het zand leggen, graaft hij zich snel weer in.

De terugweg
Om een uur of 8 's avonds kunnen we weer verder. Het is toch nog wel een aardig stukje naar Harlingen en we zijn niet meer op tijd voor de sluis. De havenmeester bedient nog wel de brug voor de oude buitenhaven zodat we daar kunnen liggen. Vrijdags is het inderdaad heel ander weer, en we zijn blij dat we niet naar Ameland zijn gegaan. We gaan door de sluis naar binnen en varen naar Harlingen. Op De Tuinen aangekomen blijkt dat Wytze en Ymie nog op vakantie zijn. We gaan wat winkelen in de stad, waar nog kermis is, vanwege de PC die net is geweest. 's avonds gaan we langs bij Omke Gerrit die net terug is van vakantie.
Zaterdags varen we via de Middelsee route richting Sneek. Bij Sneek gaan we via het zelfbedieninssluisje naar Gau. Hier hebben ze mooie nieuwe aanlegsteigers gemaakt, zodat we precies achter de Centaur van Auke en Hotske kunnen aanleggen. Die zijn echter niet thuis, maar het is wel een mooi plekje om te liggen.
Op zondag gaan we dan via Terzoolster Syl richting Goingarijp. Bij het zwemplekje gaan we de uitgebreid de boot poetsen om al het zeezout er weer af te krijgen. Aan het einde van de dag gaan we naar de ligplaats om 's avonds weer naar huis te gaan.

Epiloog
Na 2 dagen thuis bijgetankt te hebben belooft het nog een aantal dagen erg mooi weer te worden. We gaan daarom dinsdagavond weer naar de boot. Woensdags varen we naar het Tjeukemeer waar we nog leuk even kunnen zeilen. Bij het eiland aangekomen heeft Ge een mooi plekje voor ons gereserveerd, zodat we 's avonds lekker met zijn allen kunnen barbecuen. Er staat een leuk windje dus worden de vliegers tevoorschijn gehaald. Het gaat lekker, ook Jouke heeft het snel door. Donderdags krijgen we nog even een zware onsweerbui. Zelfs in de kom staan flinke golven. Ge zijn bootje wordt gewoon omver geblazen.
Op vrijdag komt er dan toch echt een einde aan de vakantie. Het mooie weer is op en de vrije dagen ook. We vullen de Diesel en de watertank, zodat Annechien en Trude morgen op pad kunnen voor hun vakantie.

12 juli 2008
Annechien en Trude gaan met de kinderen met ons schip op vakantie in augustus en komen vandaag proefvaren. Terwijl we naar Friesland rijden is het erg slecht weer. Daar aangekomen is de buienzone voorbij getrokken en komt zelfs het zonnetje er bij. Er staat een stevig windje, dus lekker zeilweer. Na de koffie en een rondleiding leggen we een reefje en kunnen we vertrekken. In de âldwei gaat het zeil omhoog en zo gaan we richting de poelen. Via het sneekermeer door de Joostersloot en daarna opkruisen in de Gudsekop. Dit gaat lekker, de dames hebben de boot al goed in de vingers. Op het laatste stukje wordt het net te smal en valt de wind een beetje weg, waardoor we na 8 laveer slagen nog steeds op dezelfde plek liggen. Dan toch maar even smokkelen met de motor. Via het Jentjemeer komen we bij de brug over de A7. Hier gaan we strijken, we liggen precies in de luwte van de snelweg, waardoor we mooi stil liggen en niet hoeven aan te leggen. Het strijken gaat vrij vlot, en we varen onder de bruggen door. Daarna de mast weer omhoog. Dit valt een beetje tegen want hij klemt een beetje in de mastvoet. Maar met flink wat spierkracht lukt het uiteindelijk toch. Zo kunnen we weer verder zeilen. Op de Wielen strijken we het grootzeil en gaan op de fok door de brug. Zo komen we al zeilend weer in Broek aan waar we ook de fok strijken en alles weer netjes afdekken met de huiken. Een lekker dagje zeilen. De dames zijn erg enthousiast en kijken uit naar hun vakantie.

28/29 juni
De zaterdag begint met regen, maar later wordt het droog en vertrekken we naar de boot. We varen naar de Goingarijpster poelen en overnachten aan de Lytse Griene. Op zondag staat er een stevige wind. We twijfelen over de zeilvoering en besluiten uiteindelijk alleen op de fok te gaan, want de dames hebben geen trek in al te veel avontuur. Wederom blijkt dat de nieuwe fok een goeie aankoop is geweest. Het schip vaart nu met deze wind prima op alleen de fok. Erg hoog aan de wind varen lukt dan natuurlijk niet, maar we maken wel een redelijk snelheid. Ook door de wind gaan lukt net als je goed oploeft en dan de fok bak trekt. Wel draai je dan al snel te ver door, waardoor je veel hoogte en snelheid verliest. Maar voor een gezellig tochtje over het meer is dat geen probleem. We varen naar het Sneekermeer, waar we aanleggen. Het is er erg vol, want er zijn wedstrijden, maar we vinden nog een plekje recht voor de speeltuin. We treffen de nodige bekenden en na een lekkere warme hap, keren we weer huiswaarts.

8/9 juni
Het is erg mooi weer, dus gaan we dit weekend weer lekker het water op. Met de wind is het wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. We proberen het nog wel even op het fokje door de âldwei, maar het motortje moet er wel bij. Op de poel aangekomen trekt de wind een beetje aan, maar we zien inmiddels Ge, Vita en Demi langs de kant liggen en nemen een plekje bij hen. 's avonds als we lekker aan het bbq-en zijn, komt er plotseling een forse onweersbui. We hebben "geluk", want in het hele land is droog, alleen precies bij ons komt een bui over. Op de buienradar zien we dat het nog wel even kan duren, dus dan het vlees maar in de koekepan. Na anderhalf uur wordt het weer droog en stoken we het kampvuurtje weer op. We zitten nog tot middernacht lekker buiten.
Zondags wordt het weer nog beter, we starten de dag met een ochtenduik en blijven de hele dag een beetje zwemmen en zonnen. Zeilen hoeven we niet te proberen, er is zo weinig wind dat zelfs de flitswedstrijden worden afgelast. "Enigzins" verbrand keren we aan het eind van de dag weer huiswaarts.

31/1 juni
We arriveren na de lunch bij de boot en vertrekken richting de poelen. De boot is helemaal rood geworden van het sahara sand, maar dat is met een paar emmers water snel verholpen. We vinden een plekje bij de ingang van de Joustersleat. Het is lekker weer met een matig windje. Leuk om nog even met het kleine bootje te zeilen. Dus zodoende gaan we nog een paar keer het meer over. 's nachts komt er een zware onweersbui. Het regent dat het plenst, zo hard dat zelfs het luik enigzins doorzweet. Weer een klusje voor de komende winter erbij. Als we wakker worden is het weer lekker weer, compleet windstil. Rond de middag komen Ge, Vita en Demi nog langsvaren (dobberen). Ze komen gezellig even langs, het weer wordt steeds mooier en Riekje maakt lekkere Burrito's voor ons klaar. Na de lunch moeten we snel terug (het is inmiddels al 3 uur), want we moeten nog op verjaardagsvisite. Een kort tripje, maar wel erg leuk.

zondag 25 mei
Vandaag gaan de buren met een stel vrienden mee. Het motregent een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Het waait stevig, dus de kleine fok komt er op en een reef in het grootzeil. We varen richting de Wielen, bij de brug vragen we via de Marifoon om opening van de brug. Na de brug hijsen en dan richting Skarsterbrêge. We gaan lekker en zeilen via het Tjeukemeer door tot de Follegeabrêge. Alex heeft de smaak aardig te pakken nu hij het roer overgenomen heeft van Truus. De regen neemt toe en we willen aanleggen op de Brekken, maar aan Hogerwal zijn geen ligplaatsen, daarom gaan we voor anker. Riekje voorziet ons van heerlijk broodjes Gyros met Tadziki. Daarna gaan we onder de Spannenburg brug door, waarna de zeilen weer worden gehesen. Ook hier komt de Marifoon weer van pas, toch handig zo'n apparaat. Bij de koffie nemen we een flinke scheut van de door Alex meegebrachte cognac. Dat smaakt erg goed bij dit druilerige weer. Het is even een tijdje droog, maar als we weer op de Wielen aankomen gaat het weer regenen. Snel naar huis. We hebben leuk gevaren, maar gaan het tochtje nog een keer herhalen als het wat droger is.
Gatze

10-12 mei - pinksterweekend
Op zaterdag gaan we eerst naar het 50-jarige huwelijk van mijn ouders, we komen dan 's avonds laat aan op de boot. 's zondags is het lekker weer, met een matig windje. Tijd om eens goed uit te proberen wat de voordelen zijn van de nieuwe fok. Na de brug in de Janesleat gaan de zeilen omhoog en zo varen we richting Heeg. We hebben voor de wind. Nu de brug in de Jeltesloot is vervangen door een viaduct kunnen we in één keer doorzeilen. De fok doet het prima en zo steken we dan meteen maar door naar de overkant van het Heegermeer en leggen aan bij de Langehoekspôlle.
Op maandag is het nog steeds heerlijk weer. We gaan terug over het Heegermeer. Nu met tegenwind, maar met de nieuwe fok kunnen we nu veel beter aan de wind zeilen, waardoor het laveren geen probleem is. We gaan naar de Rakkenpôlle waar de kinderen nog even op het strandje kunnen spelen, waarna het weekend er weer op zit. Bij de brug over de Janesleat aangekomen, merken we dat deze niet bediend wordt, waar is de brugwachter? We strijken dan maar de mast en varen zo onder de brug door. De brug bij de âldwei wordt hierdoor ook niet bedient (deze wordt tegenwoordig op afstand bedient vanaf... de Janesleat), waardoor de rondvaartboot van Brouwer en de Zeilpraam van Geart Pekema er ook niet langs kunnen. Wij kunnen nu wel gewoon doorvaren en zetten bij onze ligplaats de mast weer omhoog. Een erg leuk weekend.

1-5 mei - meivakantie deel 2
Hemelvaartdag keren we 's avonds weer terug naar de boot. Het begint (eindelijk) wat beter weer te worden. Vrijdagochtend ga ik eerst met de auto naar Sneek om de nieuwe voorstag en de tuien bij Simon Watersport op te halen. Deze plaatsen we meteen en tevens zet ik de nieuwe schootblokjes er op. De nieuwe fok is nu volledig klaar voor gebruik. Dat gaan we meteen testen. We hijsen de fok na de joustersluis om (alleen op de fok) door de Âldwei te varen. Het waait matig dus we gaan niet als een speer, maar zeilen toch lekker. Hier en daar is het niet helemaal bezeild en moeten we een beetje smokkelen met de motor. Nog niet de ultieme test voor de fok, maar deze eerste ervaring is goed, alles werkt naar behoren. We leggen aan bij de Greate Griene waar ook Gé, Vita en Demi liggen. 's avonds maken we een kampvuurtje.
Op zaterdag ga ik aan de slag om het anker onder de nieuwe spriet te hangen, hiervoor heb ik een nieuwe neuringlijn gekocht. Na één en ander gemonteerd te hebben, heb ik nog iets nodig om de neuringlijn op vast te zetten. Daarom varen we nog even naar Sneek voor de aanschaf van een mooi RVS kikkertje. We halen meteen ook even boodschappen. Daarna varen we richting Tjeukemeer, waar we weer met Gé hebben afgespreken. Helaas is er geen wind meer, dus moeten we het hele stuk motoren. Nadat we in Sneek weggevaren zijn, wordt de motor warm, er is geen koeling. Na enig onderzoek blijkt de impeller stuk te zijn! Gelukkig heb ik een reserve bij me en zo kunnen we een half uur later weer verder varen. Om de reis voor de kinderen ook een beetje gezellig te maken, mogen ze een stuk in het kleine bootje. Op het PM kanaal zijn de golven wel wat te hoog als snelle schepen passeren. We zijn 5 minuten te vroeg (17:10) bij de brug over de Rijksweg in de Skarsterrien. We blijven een beetje dobberen, maar na een kwartier is er nog steeds geen brugwachter. Dan besluiten we maar de mast te strijken, zodat we onze tocht weer kunnen doorzetten. Er liggen echter nog wel een aantal schepen aan beide zijden, die nu dus een probleem hebben.
Aan het eind van de middag liggen we aan de Marchjepôlle en steken we de barbecue aan. Het is lekker weer en de kinderen gaan pootjebaden, maar het water is nog wel koud.
's zondags bellen mijn ouders omdat ze graag mee willen varen. We willen ze oppikken bij de uitloper van het Tjeukemeer aan de kant van de snelweg. Hier kunnen we echter niet bij de kant komen, dus dan maar naar de brug bij Follegea. Hier lukt het wel. We hijsen dan meteen de zeilen en gaan lekker voor de wind richting Sloten. Na sloten zeilen we verder naar Wâldsein. In Wâldsein moeten we even wachten voor de brug, een mooie gelegenheid om even een ijsje te kopen, want het is inmiddels erg warm geworden. De wind is inmiddels aardig afgezakt, dus we gaan verder op de motor door Gouden Boaiem. We zijn nog net voor zevenen bij de brug over de âldwei. Het was een fantastische dag.

26-29 april - meivakantie deel 1
We arriveren zaterdagavond om half 10, volledig bepakt en bezakt voor de meivakantie. We ruimen de boot in en dan is het tijd om te slapen. Zondags is het heerlijk weer, met een lekker zuiden windje. We hijsen de zeilen al in de joustersloot om zo voor de wind naar het Sneekermeer te varen. We leggen aan achter het starteiland, lekker in de luwte. De boel ligt hier aardig overhoop, vanwege de uitbreiding van het eiland. Ik hijs nog even de nieuwe fok om alles na te meten voor de nieuwe verstaging die ik maandag ga bestellen. Aan het eind van de middag varen we naar de Hollegracht waar we beschut kunnen liggen. 's avonds wandelen we nog even naar Twellingea en maken daarna een kampvuurtje.
Maandags varen we naar Sneek om een nieuwe voorstag te bestellen. We blijven daar liggen om wat te winkelen in de stad. 's avonds gaan we nog even bij mijn zus op visite.
De dinsdagochtend is het nogal regenachtig. Als het weer droog is varen we terug naar broek, om koninginnedag in Zeewolde te kunnen vieren.

12 april 2008
Eindelijk is het dan zover, de eerste tocht van het seizoen. Vandaag komen er zes dames van een vriendinnenploeg die samen hebben gestudeerd. Het is de hele week spannend geweest wat het weer zou doen, maar het is vandaag veelbelovend. Veel zon en veel wind. De dag begint met een dreigende lucht, maar deze bui gaat precies bij ons lang. Met windkracht 5 is het wel zaak om te reven. Op weg naar de Aldwei komen we langs een kajuitjacht met motorpecht. Dit blijkt toevallig de buurman van een van de passagiers. We geven hem een sleepje naar de brug, waar zijn vrouw hem al opwacht. In de luwte van de brug hijsen we de zeilen, het woord hijsen brengt de Limburgse passagier op hele andere gedachten, maar zover is het nog niet.
Voor de wind door de Aldwei en met halve wind door de Joustersloot brengt ons als snel op het Sneekermeer. Omdat het toch wel erg hard waait, lijkt het ons verstandig om een tweede rif te leggen. We leggen aan in de luwte van het starteiland en besluiten eerst te gaan lunchen. Na de lunch is de wind iets gaan liggen en laten we het tweede rif achterwege. Na een rondje Goingarijpsterpoelen, gaan we het PM kanaal op waar we de zeilen strijken vanwege de tegenwind. Bij de Brekken hijsen we weer. De wind is wel weer aangetrokken, dus het is echt heftig zeilweer. We maken een ronde door de Brekken, wanneer plotseling de vaarboom in het water valt. Na een vlotte man-over-boord manouvre weet een van de dames de boom weer uit het water te vissen. Het bleek dat het knoopje uit het touwtje was geschoten. We varen weer verder, richting Langweerder Wielen. Bij de brug strijken we de zeilen. We komen pal voor de wind op de brug aan waaien, hierdoor kost het enige moeite om de drukknop van de brug te bedienen, nu deze is geautomatiseerd. Om kwart voor zes zijn we weer bij de ligplaats. Het was een prachtige dag en iedereen heeft erg genoten.
Gatze.

22 maart 2008
Vanwege onze nieuwe grotere fok, moet er een nieuwe spriet gemonteerd worden. We varen vandaag daarom naar de werf in Akmarijp. Het waait erg hard, het is fris maar wel droog. Het is wel fijn om na de lange winterstop weer te kunnen varen. Het motortje draait weer als vanouds en het voelt al snel weer vertrouwd aan.
Gatze

Logboek Logboek 2012 Logboek 2011 Logboek 2010 Logboek 2009 Logboek 2008 Logboek 2007 Logboek 2006 Logboek 2005 Onderhoud

www.tjalktehuur.nl.jpg (149969 bytes)

www.tjalktehuur.nl PICT0063.JPG (482021 bytes)

Fok te loevert.jpg (285028 bytes)

P7301195 droogvallen bij een plaat www.tjalktehuur.nl.JPG (1813546 bytes)

Tjalktehuur.nl 2008 Groene Strand Terschelling.JPG (109873 bytes)

tjalktehuur.nl 2008 bij een plaat.JPG (139427 bytes)

IMG_1044 drooggevallen.jpg (102955 bytes)

IMG_0101 op het ijselmeer 800.JPG (77005 bytes)

Jouke in de haven.jpg (37619 bytes)

IMG_1739.JPG (75854 bytes)

IMG_1983.JPG (56584 bytes)

IMG_1620.JPG (333068 bytes)

IMG_2162 Riekje lachend na de schilderbeurt 800.jpg (88864 bytes)

IMG_0470 640x480.jpg (83225 bytes)

Dagtocht Zeilen. Platbodem charter klassieke Tjalk  Temidden van de Friese meren. Zeiltochten in stijl  Zwerftocchten en Dagverhuur met schipper
--------------------------------------------------------------------
Vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@tjalktehuur.nl
Deze site is met de grootste zorg samengesteld, aan de inhoud en de informatie kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2005-2014 Gatze Rienstra